Logó

HELY                  KÖRNYEZET                 SZOLGÁLTATÁS


ATTRAKCIÓK                    ÁRAK                     REFERENCIA


KAPCSOLAT


Deutsch                                           English                                             Polski


Tanúsítvány szakképzésről

Vendégházunk szolgáltatásairól előszóban

A vendégház egy komplett, jó minőségnek megfelelő szálláshely, kifejezetten egy olyan (esetleg kisgyermekes) család, baráti kör vagy házaspár részére (max. 6 fő), kik egyedül és zavartalan környezetben kívánják eltölteni pihenésre szánt idejüket. A Borókás Vendégház Sirok** egy teljesen különálló magánszálláshely, egy időben csak egy család, baráti kör vagy házaspár részére kiadó, még akkor is ha vendégeink csak ketten vannak. Az üdülőház tágas helyiségekkel rendelkezik, és teljeskörűen felszerelt konyhahasználatot kínál. A gazda a szomszédos  házban lakik.

A gazda háza

Madárbarát               Családbarát logó

Szolgáltatásaink felsorolása (részleteiben és képekben lásd lejjebb!)

Szállásadás

A tágas, **-os apartmanházban egy 4-ágyas szobát kínálunk, mely szükség esetén további baba- vagy pótággyal egészíthető ki. A szobában a T-Home által biztosított, kb. 143 programcsatornás IPTV és korlátlan WiFi elérés található. Közvetlenül mellette helyezkedik el a zuhanyzós fürdőszoba WC-vel. A tágas konyha, mely egyúttal az étkező is, el van látva minden, a vendég számára nélkülözhetetlen konyhai felszereléssel, 170 literes, fagyasztós hűtővel. Még további két helyiség tartozik az épülethez, az előszoba és a veranda. Az apartmanház  kutya és kisállatmentes.

Hálószoba

WiFi  

Fürdőszoba

Konyha mind      Konyhaszekrény
Baba- és gyermekbarát kellékek

ESZKÖZÖK AZ ELHELYEZÉSHEZ

ESZKÖZÖK A BABA TISZTÁNTARTÁSÁHOZ

ÉTKEZTETÉSHEZ

FOGLALKOZTATÁSHOZ

BETEGSÉG ESETÉRE

Étkeztetés, borozgatás 

Bár vendégeink többsége önellátásra van berendezkedve, azonban lehetőség van Sirokban négy étteremben is étkezni. Részünkről javasoljuk a Végvár Ételbárt, mivel velük szerződéses viszonyban vagyunk. Szerződésünk által a főétkezés mellett reggelit is tudnak biztosítani.

Nem üzletszerűen és nem folyamatosan, de elvétve a Borókás Vendégház Sirok** tulajdonosai is biztosítanak étkezést, de ez a vendégekkel való közös összejövetel alkalmával történik. A  szalonnasütés, a grillezés és a bográcsban főzés a szabadban közismerten a társasági élet egyik éltető és szórakoztató tevékenysége. Ilyenkor a gazda pincéjéből előkerül egy kis, jó, házi, ágyas pálinka és a környék borászataiból, de főképp az egerszalóki Árvai Pincészetből (lásd az alábbi képeken!) származó szőlőnedű is. A kis társaság tagjai ilyenkor jóízűen mesélik el a régi történeteket, elevenítik fel a régmúlt eseményeit. Ez egy alkalom elfeledni a mindennapi feladatokból adódó gondokat, bajokat, és rövid időre királynak érezni magunkat. A Borókás Vendégház Sirok** rendelkezik minden olyan kellékekkel, melyek az ilyen jellegű tevékenységekhez szükségesek. Ezeken kívül a vendégház tulajdonosainak nagy előnye, hogy a házi sütés-főzés területén tapasztalt szakácsok, és idejük is van az ételek nyugodt elkészítésére, hiszen nyugdíjasok. Erről tanúskodik az alábbi dicsérő oklevél is, melyet a vendégek állítottak ki és a helyi idegenforgalmi egyesület elnöke igazolt le, valamint a további képek, melyek az előbb említett összejövetelek alkalmával készültek.

Elismerő oklevél                Vacsorázunk

Bográcsozás vendégekkel     Bográcsozás vendég

Grillest

Nyársalás

Boros pince     Árvai borok

Parkolás
A Borókás Vendégház Sirok**-nál gépjárműve részére ingyenes, zárt, riasztó berendezéssel és kamerás megfigyeléssel (rögzítéssel) ellátott, árnyékos parkolási lehetőséget biztosítunk Önnek oly módon, hogy gépjárművét mindig szemmel tarthassa, és biztonságosan el legyen zárva a közterülettől. Az alábbi két képen két parkolási lehetőséget is lát.

Parkoló1     Parkoló2

Játékok az udvaron

A zöld, füves udvar játékszerei kicsiknek és nagyoknak egyaránt számos szabadtéri foglalkozásokra adnak lehetőséget, amíg a többiek a napozóágyakon vagy valamelyik kerti bútoron a hüvösben üldögélve, kávét vagy sört szürcsölgetve pihengetnek. Ezeket a következő képeken mutatjuk be. De a homokozó, az álhorgászat, a célbadobás és más ügyességi játékok sem hiányoznak. További játéklehetőség kínálkozik a családnak a vendégházban elhelyezett társasjátékok (kártya, dominó, kocka, logikai játékok stb.) által.


Kosarazás     Lengő teke

   Csúszda kicsiknek     Fészekhinta és lengőteke  
    

Gyümölcsök a kertből

A gyümölcsfák virágzása után tavasztól őszig különféle gyümölcsfajta kínálja magát vendégeinknek, és aki szereti az éltető, vitamindús termékeket, az kedvére lakomázhat is belőle. Hogy mik ezek a gyümölcsök? Ime!

cseresznye     málna

szilva     körte

OKK Kerékpárpont

A Természetjáró Egyesület gondozásában ingyenes OKK Kerékpárpontot üzemeltetünk.  Segítünk  kerékpárjának  ápolásában,  javításában.

    

3.kerékpár    
   
Várvezetés a siroki vár környezetében

Az egykor bevehetetlennek ismert vár ma a kalandokra és panorámára vágyó turisták találkozó helye. A várhoz egy jól kiépített út vezet, melyen az idősebb generáció képviselői is kényelmesen felsétálhatnak. A vár bármelyik pontjáról szép kilátás nyílik a Mátrára, a Fátrára és  még egy csúcs erejéig a Tátrára is. 2010. tavaszán megkezdődtek az alsó vár felújítási munkálatai, melynek során az alsó várfalakat megemelték, belső oldalán járdát építettek köréje, kiállító termet, egy vizes blokkot és díszkivilágítást kapott a vár. A munkálatokat 2012. novemberében fejezték be. Ezzel egy időben belépődíj kötelessé is vált az alsó vár látogatása, mely a kötelező parkolódíjjal együtt a gyermekes családoknak ma nem egy örvendetes jelenség. A várvezetés alkalmával vendégeinknek az itt uralkodó egykori geológiai viszonyokat és a vár történelmét is bemutatjuk, bejárjuk az országos kék túraútvonal egy rövid szakaszát, meglátogatjuk a három híres sziklát, a Barát, az Apáca és a Török asztal nevűt és körbesétáljuk a várat. Mindezt természetesen költségmentesen.

Várút bejárata     Sétaút a várnál

Erdei túravezetés kőzetgyüjtéssel

A Borókás Vendégház gazdája kérésükre elvezeti Önöket a kék túravonal bizonyos szakaszán,  az Ilona völgyi vízeséshez, eljuthatnak Attila, hun király sirjához, a Borzsa hegy Tátralátójához vagy a Darnó hegyi, elhagyatott kőbányához. Vendégeink játszva járhatják végig az erdei utakat, gyönyörködhetnek a látnivalókban és élvezhetik az erdők lakóinak közelségét.

A kőzetgyüjtés pedig tudomány. A kőzetgyüjtés egészség. A kőzetgyüjtés szórakozás. A kőzetgyüjtés tehát egy eléggé sokféle hasznossággal járó tevékenység, mert földrajzi, geológiai és kémiai ismeretek megszerzésére ösztönöz, mert kellemes környezetben  egészségünk megőrzését segítő aktív mozgásra kényszerít, és mert öröme telik benne az embernek, ha egy különösen szép példányra bukkan. Sirok környékén számos helyen találunk nyitott hegyoldalakat, ahol veszély nélkül kedvünkre kereskedhetünk riolittufa, gránit, bazalt és diabáz mellett sok más kőzet után. Vendégeinket elsősorban az utóbbi két kőzet előfordulási helyéhez vezetjük.

Túravezetés 1     Túravezetés 2

Kőzetgyűjtés 1     Kőzetgyüjtés 2

Kagylók

Bármelyiket is választja a fenti programok közül, mindenképpen maradandó élményben lesz része.
Településünkön elérhető további szolgáltatások:

Településünk közelében ajánlott további szolgáltatások:


©
2014 Kárpáti Endre.   Minden jog fenntartva.